25.03.2019.

Poziv na konferenciju za medije povodom otvaranja 30. MBZ-a

Poziv na konferenciju za medije povodom otvaranja 30. MBZ-a

U Zagrebu, 25. ožujka, 2019.
 

PREDMET: Poziv na konferenciju za medije povodom otvaranja 30. Muzičkog biennalea Zagreb

Poštovana/i,

pozivamo Vas na druženje s medijima povodom skorašnjeg otvorenja 30. Muzičkog biennalea Zagreb.

Druženje i konferencija za medije održat će se u utorak, 2. travnja 2019. od 11 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra u Zagrebu, Preradovićeva 5.

Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji glazbeni festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. MBZ generira inovacije, potencira eksperimente i rizike, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala; kako s publikom, tako i sa samim umjetnicima.

Programski fokus 30. Muzičkog biennalea Zagreb je GLAZBA, PROSTOR, GRAD, ZVUK. Prezentacija i kreacija glazbe u suodnosu s pojmom grada otvara festival i prema mnogobrojnim poljima kulturno-umjetničkih disciplina. U sedam dana festivala grad ćemo glazbeno razložiti na mnogobrojne načine, od transformacije zvuka gradskog središta u suvremeno skladateljsko pismo, pa sve do problematiziranja urbanih zvukovnih struktura ili stvaranja novog, imaginarnog, surogatnog grada. Na taj način obilježit ćemo 40. obljetnicu održavanja Urbofesta na MBZ-u 1979. godine.

S ponosom i zadovoljstvom pozivamo Vas da nam se u utorak, 2. travnja od 11 sati, pridružite na druženju u KIC-u kako bismo zajedno prošli kroz sve točke i zanimljivosti festivala koje nas očekuju od 6. do 13. travnja u gradu Zagrebu.

Zajedno ćemo proći kroz iznimne činjenice i zanimljivosti 30. Muzičkog biennalea Zagreb:
- 7 dana
- 50 programa
- više od 400 domaćih i stranih izvođača
- 10 lokacija (od dvorana do ulica grada Zagreba)Nakon osvježenja, od 12 sati, pridružite nam se na otvorenju instalacije 'Oblik zvuka' I. Lušičića Liika koja je nastala u koprodukciji s KIC-om.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak do 29. ožujka na e-mail adresu mbz@hds.hr ili na broj telefona 01/4872 – 370 i 01/4872 - 369.S poštovanjem,

Antun Tomislav Šaban
glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja