05.03.2019.

POZIV VOLONTERIMA - Pridruži se timu 30. muzičkog biennalea Zagreb!

POZIV VOLONTERIMA - Pridruži se timu 30. muzičkog biennalea Zagreb!
 
Rok za prijavu: 20. 3.
Rezultati natječaja: 22. 3.
Trajanje volontiranja: 25. ožujka – 13. travnja 2019.
Radno vrijeme: 11 – 24 h (6 sati dnevno).

Program volontiranja 30. MBZ festivala kroz razne aktivnosti pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jednog od najznačajnijih festivala suvremene glazbe.


ŠTO JE MBZ?

30. MBZ – Glazba.Zvuk-Grad.Prostor

Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. U travnju svake neparne godine, Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Festivalski program sastoji se od koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe. MBZ generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom tako i sa samim umjetnicima.

Visoki standard glazbene produkcije, kreativnost, „živi klasici“ i dolazeći talenti – sve je to Muzički biennale Zagreb.

Programski je fokus 30. muzičkog biennala Zagreb Grad i glazba. Prezentacija i kreacija glazbe u suodnosu s pojmom grada otvara festival i prema mnogobrojnim poljima srodnih (multimedijalne umjetnosti poput, tonski inženjering, akustika i sl.) ili manje srodnih disciplina (urbanizam, arhitektura, filozofija, sociologija).

Grad ćemo pokušati glazbeno razložiti na mnogobrojne načine, od transformacije zvuka konkretnog gradskog središta u suvremeno skladateljsko pismo, pa sve do problematiziranja urbanih (zvukovnih) struktura ili stvaranjem nekog imaginarnog surogatnog grada.

Grad će se sagledavati i kao pojam nadstrukture prostora suživota i perceptivnog sudioništva, ali i kroz pitanje egzila, života ulice ili progona. Na ovaj način obilježit ćemo i četrdeset godina od održavanja Urbofesta na MBZ-u 1979.


ŠTO SE OD MENE OČEKUJE?

Sklonost timskom radu, razvijene komunikacijske vještine, dobra volja i osmijeh :)
 
Volonterske aktivnosti uključuju asistenciju umjetnicima, asistenciju publici, asistenciju u uređenju, pripremi i raspremanju prostora prema projektnim programima, asistencija pri praćenju inventara, asistencija pri operativnim aktivnostima…


ŠTO JA MOGU OČEKIVATI OD VAS?

Za početak, puno puno dobre glazbe. I jedinstvenu priliku za upoznavanje festivalskoga svijeta, s one strane pozornice. I druženje s glazbenicima i drugim umjetnicima, glazbenim entuzijastima i kreativcima. I iskustvo rada na najvažnijem međunarodnom festivalu suvremene glazbe u Hrvatskoj. Uz potvrdu o volontiranju i upis u knjižicu, naravno! A imamo super merch – majice, platnene vrećice i genijalne tekice :)

Ako te zanima volontiranje na 30. MBZ-u, molimo te da se prijaviš na Nina.Calopek@hds.hr.

Za više informacija također se možeš obratiti na Nina.Calopek@hds.hr, a više o 30. MBZ-u možeš vidjeti na http://www.mbz.hr/.