14.02.2019.

Nemoguće situacije – kolektivni ekperiment / Impossible Situations – A Collective Experiment (IS:CNE): djelovanje u prostoru između zvuka, prostora i izvedbe

Nemoguće situacije – kolektivni ekperiment / Impossible Situations – A Collective Experiment (IS:CNE): djelovanje u prostoru između zvuka, prostora i izvedbe

 


30. muzički biennale Zagreb, ZEZ festival i Multimedijalni institut MAMA pozivaju sve zainteresirane da se prijave na radionice Nemoguće situacije – kolektivni eksperiment, koje će u trima različitim modulima problematizirati i komunicirati umjetničko djelovanje u prostoru između zvuka, prostora i izvedbe.


Radionice će se odvijati u sklopu gostovanja norveških umjetnica, violinistice Karin Hellqvist i pijanistice Heloise Amaral, koje će na programu 30. MBZ-a nastupiti 10. travnja 2019. godine u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 23 sata.

 

Ulaz na koncert je besplatan.


Radionice će se odvijati u trima modulima. Broj modula koje je moguće pohađati nije ograničen. Rok za prijave je 15. ožujka 2019., a radionice će se održati u razdoblju od 8. do 10. travnja.


Detaljan raspored i lokacije održavanja bit će objavljeni nakon roka za prijave.

 


MODUL 1: Širenje granica izvedbe / Expanding the borders of performance


Fokus radionice bit će kuratorski aspekti projekta Nemoguće situacije – kolektivni eksperiment: Što znači raditi na glazbenom projektu, na postavi koncerta koji integrira elemente iz drugih disciplina, poput arhitekture ili scenografije? Kako se takvi projekti koncipiraju kustoski, kako se za takve projekte naručuju nova djela, kako se strukturiraju i provode probe?


Sudionici su pozvani da prezentiraju i vlastite slične projekte.


Voditeljice radionice:

Karin Hellqvist i Heloisa Amaral, glazbene umjetnice;

Ellen Inga, fotografkinja.


Trajanje radionice: 120'.MODUL 2: Performing in the space


U ovom modulu, arhitektica Filippa Berglund prezentirat će neke od svojih scenografskih ideja za IS:CNE, s posebnim naglaskom na scenografiju za zagrebačku postavu. Govorit će o načinu na koji rad s prostorom utječe na sam prostor, o vlastitom iskustvu dijaloga sa skladateljima te o načinu na koji se glazbenici kreću u izvedbenoj situaciji.


Voditeljica radionice:

Filippa Berglund, arhitektica.


Trajanje radionice: 45'.MODUL 3: Sculpturing sound in space


U ovom modulu, dizajner zvuka Max Sauer govorit će o načinu na koji rad s pojačalima, mikrofonima, odnosno samo ozvučivanje, funkcioniraju u izvedbenim situacijama u kojima se pozornica koristi na mnogostruke, najčešće neortodoksne načine. Govorit će i o tome što znači raditi i eksperimentirati s istim glazbenicima i istim djelima kroz duže vrijeme.   


Voditelj radionice:

Max Sauer, dizajner zvuka.


Trajanje radionice: 30'.Tko se može prijaviti?


- izvođači, skladatelji, inženjeri zvuka, multimedijalni umjetnici, redatelji, dramaturzi, DIY umjetnici, performeri, glazbeni producenti, kuratori i organizatori te svi zainteresirani za međudisciplinarno polje izvedbe i produkcije između zvuka, prostora i scenografije

 


Kako se prijaviti?


Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz obaveznu prijavu na lovorka.srsen@hds.hr / subject maila: IMPOSSIBLE_SITUATIONS_PRIJAVA.

 


Prijava mora sadržavati:


- naznačen modul na koji se prijavljuje;
- životopis do 100 riječi u [PDF] formatu;
- kontakte prijavitelja;
- ev. 1 do 3 primjera vlastitih djela (naslov, fotografije, snimke, opis).

 


Rok za prijavu:


15. ožujka 2019.

 


Svi sudionici radionica dobivaju besplatan festivalski pass 30. MBZ-a za sve koncerte i događanja.


Više o projektu na http://hellqvistamaral.com/impossible-situations/.
 

Sponzori događaja: