14.11.2018.

MBZ legacy w/ Cantus ansambl & Višeslav Laboš + predstavljanje programa 30. MBZ-a

MBZ legacy w/ Cantus ansambl & Višeslav Laboš + predstavljanje programa 30. MBZ-a

Muzički biennale Zagreb, jedan od najstarijih i najdugovječnijih festivala suvremene glazbe na svijetu, u svojem 30. izdanju održat će se od 6. do 13. travnja 2019. godine. S naslovom Glazba. Prostor. Grad. Zvuk, 30. MBZ okrenut će se svim suodnosima urbanih polja, promišljajući ih kroz sfere filozofije, sociologije, arhitekture, ali i eksperimentirajući te ispisujući novo zacrtane pravce ili probleme sredine kroz glazbeni jezik.

 

Što će se predstaviti, kako će 30. MBZ biti koncipiran, kome je usmjeren i koga predstavlja, otkrit će se 26. studenog 2018., u 19.30 sati u foajeu Zagrebačkog kazališta mladih. Programski odbor 30. MBZ-a (Nina Čalopek, Davor Hrvoj, Ivo Josipović, Damir Martinović Mrle, Tomislav Oliver) u razgovoru s Branimirom Lazarin, otkrit će i imena preko 30 programa koji će činiti 30. MBZ.

 

Ususret Biennalu pripremili smo i dva programa – hommage Igoru Kuljeriću u interpretaciji Višeslava Laboša te koncert Cantus Ansambla s programom u poputnosti okrenutom velikanima kako hrvatske suvremen glazbe tako i samog Muzičkog biennala.

Cantus Ansambl odlučio je posvetiti koncert upravo bogatome naslijeđu jednoga od najznačajnijih hrvatskih festivala satkavši program od djela uglednih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća koji su svojim djelovanjem ostavili trag u izgradnji i razvoju MBZ-a.

 

Ulaz na sve programe je besplatan.