Pred nama raznovrstan glazbeni program koji završava u Tunelu Grič

Pred nama raznovrstan glazbeni program koji završava u Tunelu Grič

Les Percussions de Strasbourg sinoć u ZKM-u

 

Na koncertu Zagrebačke filharmonije izvest će se ukupno četiri praizvedbe / narudžbe Muzičkog biennala Zagreb pod ravnanjem maestra Diana Tchobanova, a  praizvest će se i djelo Davorina Kempfa koji je u sezonama 2012./13. i 2013./14. imao status rezidencijalnog skladatelja Zagrebačke filharmonije. Osim Kempfa,  praizvest će se djela još dva hrvatska skladatelja – Sande Majurec i Ivana Josipa Skendera. Svjetlo dana će ugledati i The World of Yesterday and Tomorrow nizozemskog skladatelja Stevena Prengelsa koji je 2015. na MBZ-ovom natjecanju 5-Minute Opera Competition bio dobitnik 2. nagrade te skladba Squall grčke skladateljice Line Tonie. Ulaz na koncert je slobodan uz preuzimanje ulaznice na blagajni Zagrebačke filharmonije u KDVL.

Petak ćemo završiti u Teatru &TD uz belgijski ansambl Ictus te jedan od najatraktivnijih programa na ovogodišnjem MBZ-u - Sound & Vision. Ukupno 11 djela koja ispituju sjecište glazbe i vizualnog performansa čine pravi „festival u malom“, među kojima će biti i djelo Izvrnute točke hrvatskog skladatelja Davora Branimira Vinczea, naručeno od MBZ-a upravo za ovu prigodu.

Ovim putem Vas pozivamo da se predbilježite za prvu izvedbu undercut opere TE u Tunelu Grič 28. travnja u 22:00 sata, izvedbe kojom će se zatvoriti ovogodišnji MBZ, a koja će u ovom terminu biti otvorena samo za visoke uzvanike i predstavnike medije zbog ograničenog broja mjesta. Opera koja to nije, zvučna instalacija koja prerasta u izvedbeno djelo, publika koja u tunel unosi svjetlo i sama postaje dijelom izvedbe – sve vas to čeka u Tunelu Grič.

 

Cjelokupni program 29. Muzičkog biennala Zagreb možete pročitati na www.mbz.hr.

Ukoliko već niste molimo Vas da ispunite akreditacijski obrazac te naznačite koje biste programe htjeli pratiti zbog ograničenog broja mjesta, a kako bismo Vam bili u mogućnosti osigurati ulaznice na željena događanja.